فایل سیستم چیست؟ و تفاوت بین FAT32 و NTFS چه می باشد؟

فایل سیستم چیست؟ و تفاوت بین FAT32 و NTFS چه می باشد؟

1 23

فایل سیستم چیست؟

فکر می کنید اطلاعات شما چگونه روی دیسک ذخیره، مدیریت و سازماندهی می‌شوند؟

دیسک فیزیکی فقط ۰ و ۱ را متوجه می‌شود؛ این فایل سیستم است که به چنین داده‌هایی معنا می بخشد. در ادامه با مدیاسافت همراه باشید تا با مفهوم فایل سیستم و همچنین تفاوت های میان FAT32 و NTFS بیشتر آشنا شوید.

فایل سیستم روشی را برای جدا کردن داده های موجود بر روی یک درایو و تبدیل کردنشان به قطعاتی مجزا که فایل نامیده می شوند ارائه می نماید؛

در تعریفی کلی میتوان گفت یک سیستم فایل برای کنترل نحوه ذخیره و بازیابی اطلاعات استفاده می‌شود و تعیین می کند ;i یک تکه  از اطلاعات در فضای ذخیره‌سازی از کجا شروع شده و در کجا ختم می شود و همچنین تکه بعدی از کجا شروع خواهد شد.

وقتی افراد می گویند هارد دیسک آنها NTFS یا FAT32 است، در واقع به فایل سیستم استفاده شده توسط کامپیوتر، یا دقیق­تر بگوییم، سیستم عامل، اشاره می­کنند.

امروز فرق بین فایل سیستم NTFS و FAT32 را در سیستم عامل ویندوز برایتان توضیح میدهیم. این اطلاعات می­تواند در انتخابات فایل سیستم متناسب با نیازهایتان به شما کمک کند.

تعریف FAT و NTFS

FAT مخفف File Allocation Table (جدول تخصیص فایل) است و FAT32 توسعه ای از آن است که فایل ها را در بسته های ۳۲ بیتی ذخیره می‌کند. این نوع فایل سیستم، اندکی قدیمی است و این روزها کمتر از آن استفاده می‌شود.

NTFS مخفف New Technology File System (فناوری جدید فایل سیستم) است و جایگزین FAT به عنوان فایل سیستم اصلی ویندوز شده است. اما قبل از هر انتخابی، باید توانایی های هریک را بدانید. جدول زیر اطلاعاتی تقریبی از قابلیت ها و پشتیبانی­ های هریک از این­ دو در اختیار شما می­گذارد.

توصیف قابلیت ها

برخی از این مفاهیم بدیهی نیستند، بنابراین آن­­هایی را که به توضیح بیشتری نیاز دارند، باز می­کنیم:

تحمل­ پذیری نقص: NTFS گزارشی از تغییرات دیسک نگه­ می­دارد تا درصورت نقص برق ­رسانی یا خطاهای بزرگ، فایل­ها و فولدرهای آسیب دیده را بدون اینکه کاربر خبردار شود، بازسازی کند. FAT 32 دو نسخه از جدول تخصیص نزد خود نگه می­دارد و در صورت آسیب­ دیدگی، از یک مکانیزم پشتیبانی (بک آپ) کمک می­گیرد.

امنیت: در FAT 32 بنا به دلایل امنیتی، برای به اشتراک ­گذاری محتوا نیاز به اجازه دارید. این یعنی FAT 32 در شبکه عملکرد خوبی دارد اما به­ طور محلی آسیب­ پذیر است. اما NTFS به شما اجازه می­دهد برای فایل ها و فولدرهای محلی نیز اجازه تعریف کنید.

فشرده ­سازی: FAT 32 هیچ نوع امکان فشرده ­سازی ارائه نمی­کند، اما NTFS اجازه می­دهد هریک از فایل­ها و فولدرها را فشرده کنید و بنابراین سیستم بخاطر وابستگی به فشرده ­سازی­های پارتیشن، کند نمی­ شود.

تبدیل: می­توان سیستم FAT 32 را به آسانی به NTFS تبدیل نمود، اما عکس آن ممکن نیست زیرا NTFS از پروتکلی امن استفاده می­کند. بنابراین، تنها گزینه­ ای که در این حالت داریم، بک آپ گرفتن از اطلاعات و فرمت کردن دیسک است.

نتیجه­ گیری

این مقاله سعی ندارد بگوید کدام یک از این دو فایل سیستم بر دیگری برتری دارد. در اینجا تنها مقایسه­ ای مختصر بین امکانات و قابلیت­ های این­ دو انجام دادیم. چنین نیست که بطور روزمره به فهمیدن و توضیح این فایل سیستم­ها نیاز داشته باشید، اما بعضی وقت­ها که لازم است به یاد آورید این­ها چه هستند و چگونه کار می­کنند، این مقاله می­تواند مرجعی سریع و مناسب باشد. بنابراین پیشنهاد می­کنیم آن­را بوکمارک نمایید تا در صورت نیاز به آن رجوع کنید.